Vyhodnocení části vzorce

Zadáme-li do buňky vzorec, tak po potvrzení vidíme jeho výsledek. Občas ale může být užitečné vidět výsledek jen určité části vzorce. Např. sčítáme ve vzorci pět hodnot a rádi bychom viděli součet jen prvních tří.

Postup je velmi jednoduchý. Prostě jen vstoupíme do buňky a příslušnou část vzorce označíme. Mezivýsledek se nám u označené části ihned sám ukáže.

Toto zobrazování výsledků částí vzorce se může hodit i v případě, že nám vzorec nedává požadovaný výsledek a chceme zobrazením mezivýsledků částí vzorce objevit, kde dochází k chybě. V takovém případě ale bude většinou stále lepší použít nástroj Vyhodnocení vzorce.

Popsaná funkce je novinkou Excelu v rámci předplatného Microsoft 365. Do trvalých licencí se tyto novinky obvykle dostávají až v nových verzích. I u předplatitelů Microsoft 365 je na nové funkce někdy potřeba chvíli počkat.

Líbil se vám tento příspěvek a chcete být informováni o dalších novinkách v Excelu v rámci předplatného Microsoft 365? Napište na e-mailovou adresu info@paveldurcak.cz a na nové příspěvky vás upozorním. Publikuji je nepravidelně podle toho, co se v Excelu zajímavého objeví.